Aanbod
87
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-87,qi-blocks-1.2.2,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Title Image

Veel leerlingen ervaren in het voortgezet onderwijs problemen bij het maken van hun huiswerk. De oorzaak ligt meestal niet bij een gebrek aan capaciteiten. Vaak ontbreekt de nodige discipline en hebben ze er moeite mee om hun schoolwerk goed te overzien. Wij ondersteunen de leerlingen bij het structureren, organiseren en plannen van hun werkzaamheden. 

 

Wanneer er leerproblemen gesignaleerd worden die een meer gespecialiseerde aanpak vereisen, dan wordt samen met de ouders en leerling, als zij dit willen, naar een andere oplossing gezocht. Verwijzing naar een ervaren orthopedagoog behoort dan tot één van de mogelijkheden.

SBO krul groen
Studiebegeleiding

Maandag- t/m donderdagmiddag tussen 13.30 uur en 18.00 uur.

 

Bij onze huiswerkbegeleiding wordt rekening gehouden met de persoonlijke behoefte van elke leerling. Een leerling komt dan ook, naar behoefte, één, twee, drie of vier keer per week bij ons langs. Er wordt gewerkt in rustige ruimtes die voorzien zijn van individuele werkplekken.

 

Bij binnenkomst bespreken we de schooldag, de resultaten en het huiswerk en vervolgens maken we een planning. De leerling maakt zelfstandig, maar onder toezicht, het huiswerk. Waar nodig bieden onze studiebegeleiders hulp: de stof wordt uitgelegd, het leerwerk wordt overhoord en het schriftelijk werk wordt gecontroleerd. Ook wordt er aandacht besteed aan het aanleren van verschillende leerstrategieën zoals het maken van samenvattingen, het maken van een werkstuk of het geven van een presentatie.  

 

De schoolresultaten worden gevolgd op het leerlingvolgsysteem van de school, zoals bijvoorbeeld Magister of It’s Learning. Daarnaast wordt zoveel mogelijk samengewerkt met de school die de leerling bezoekt. De ouders worden natuurlijk regelmatig op de hoogte gesteld van de vorderingen en resultaten van hun kind.

 

Het streven is dat de leerling bij thuiskomst het huiswerk af heeft, zodat vrije tijd ook écht vrije tijd is.

SBO krul groen
Bijles

Maandag- t/m donderdagavond vanaf 18.00 uur.

 

Naast huiswerkbegeleiding is er de mogelijkheid voor bijles in afzonderlijke vakken. In dat geval werkt de leerling individueel samen met een vakdocent. Er wordt daarbij gekeken naar specifieke knelpunten of achterstand, waarna de stof wordt uitgelegd en geoefend. Ook leert de docent de leerling een juiste benadering en aanpak van het desbetreffende vak aan. De vorderingen worden bijgehouden en met de ouders besproken.

 

Een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles behoort uiteraard tot de mogelijkheden. In overleg is bijles op andere tijdstippen ook mogelijk.

 • Maandelijkse tarieven Studiebegeleiding

  • één keer per week      110 euro
  • twee keer per week    185 euro
  • drie keer per week      275 euro
  • vier keer per week      343 euro

 • Tarief Bijles

  • per uur      37,50 euro

Aanmelden

De bovenstaande tarieven gelden voor het schooljaar 2022-2023.
Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.